vineri, 15 februarie 2013

"Spui ca iubesti ploaia dar folosesti umbrela ca sa poti merge sub ea. Spui ca iubesti soarele dar cauti umbra atunci cand straluceste. Spui ca iubesti vantul dar cand bate, inchizi geamurile. De aceea imi este teama cand imi spui ca ma iubesti." - Bob Marley.

Spunem ca iubim multe lucruri, dar intotdeauna este usor sa spui si mai greu sa o arati. Intotdeauna, faptele spun mai multe decat vorbele.Vorbele sunt ceea ce auzim, dar faptele reprezinta ceea ce simtim. Degeaba spui daca nu faci, degeaba faci daca nu arati. Spui ca iubesti natura, dar ai incercat vreodata sa o imbratisezi? sa o ingrijesti? sa o simti?; Spui ca iubesti viata. O traiesti asa cum trebuie traita? Iti dedici momentele din viata ta persoanelor potrivite? Faci ceea ce trebuie la momentul potrivit? Nu, fiindca cu totii gresim. Se spune ca experienta ajuta in a te perfectiona, dar totodata, se spune ca nimeni nu este perfect. Te zbati cu atata ardoare sa obtii ceva. O faci pentru tine sau pentru a demonstra altora cat de bun esti ?
Cand vrei sa faci o fapta buna. O faci pentru linistea ta sufleteasca sau pentru aparentele care continua sa insele?
Cand bate vantul, de ce i te impotrivesti si ii inchizi singura poarta prin care iti poate patrunde in corp, oferindu-ti o parte din viata, pe care inconstient, o eviti cu atata nepasare?
Indraznesti sa spui ca viata este nedreapta, dar cat de drept ai fost tu cu ea?
Ea ti-a oferit, ti-a aratat ce inseamna binele si ce inseamna raul, ti-a pus in palma totul pentru ca, la urma, sa le poti separa, sa le diferentiezi, si in final, sa alegi.
Daca omul a devenit ceea ce este in prezent, cu ce poti invinui viata?
Nu te mai plange si, nu in ultimul rand, nu-ti pierde speranta! Astazi ti-a mers prost. Bun! Tot raul spre bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu