luni, 4 februarie 2013

Cum ar fi fost,dacă...?!

Cum ar fi fost dacă astăzi nu aș fi plecat cu 8 minute mai târziu? Ce s-ar fi întâmplat dacă plecam mai devreme sau poate mult mai târziu?
Cum ar fi fost dacă aș fi tăcut sau cum ar fost dacă aș fi spus tot ce mi-a trecut prin gând?
Cum ar fi fost dacă nu ar fi țipat? Dacă nu aș fi țipat?
Cum ar fi fost dacă nu mă grăbeam?
“Cum ar fi fost dacă?” – cât de mult te roade întrebarea asta… și cât de mult ajunge să te obosească uneori.
Te-ai gândit vreodată ce s-ar fi întâmplat dacă astăzi nu pierdeai autobuzul sautroleibuzul? Oare ziua ta s-ar fi desfășurat la fel?
Te-a frământat vreodată gândul că ai spus ceva nepotrivit? Te-ai gândit ce s-ar fi întâmplat dacă ai fi tăcut sau dacă ai fi spus ce trebuie?
Te-ai gândit vreodată de ce planurile pe care le-ai organizat cu atâta precizie au luat deodată o întorsătură atât de neașteptată? Te-ai gândit cum ar fi mers totul dacă lucrurile evoluau exact așa cum ai plănuit?
Te-ai gândit și de ce anumiți oameni au apărut în viața ta mult mai târziu decât sperai? Ai continuat chiar să te întrebi de ce acum și nu atunci când îți doreai? Oare viața ta ar fi avut altă traiectorie?
Te-ai întrebat vreodată de ce viața este atât de zgârcită și de nedreaptă uneori? De ce ne scoate în cale oameni pe care îi iubim doar pentru a-i lua mai târziu de lângă noi? Sau de ce ne scoate în cale oameni care ne rănesc profund, care ne fură vise, ne răpesc încrederea și ne iau speranța? Care e rolul lor?
Recunoaște. Te-ai gândit! Cel puțin o dată ai făcut-o.
Ți-ai dat vreodată un răspuns?
Când lucrurile se petrec altfel decât ne așteptăm sau altfel decât ne facem planul spunem că avem ghinion și încheiem cu concluzia scurtă că “Așa a fost să fie…”
Da. Exact acesta este răspunsul la toate aceste întrebări lungi.
Așa a fost să fie…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu