marți, 8 decembrie 2015

A fost odată...!! 8 decembrie de cîndva...

Nu degeaba se spune că 8 decembrie este o zi însemnată, deoarece 8 decembrie a devenit ziua cînd lumea rockului a devenit altfel, o zi care va fi mereu în mintea și sufletul rockerilor de pretutindeni, și asta datorită lui John Lennon, Jim Morrison, Dimebag Darrell, Corey Taylor, dar și alții.

Ziua de 8 decembrie 1980 a fost una tristă pentru lumea muzicii și nu numai. Celebrul muzician englez John Lennon (n. 09.10.1940), fost membru al formației Beatles, dar și unul din cei mai valoroși și talentați muzicieni din toate timpurile, emblema muzicii rock, a fost împușcat chiar în fața locuinței sale din New York, de către un fan psihopat, să-i zic așa, pentru că unul echilibrat mintal nu ar fi făcut asta nici în ruptul capul, cu atît mai mult că mai devreme, tot în acea seară, Lennon îi oferise un autograf celuia care urma să-l împuște de 4 ori în spate, fără niciun motiv, în văzul soției sale Yoko Ono.
John Lennon va rămîne viu mereu în sufletele noastre datorită personalității sale, datorită fenomenului ”beatlemania”, declanșat de trupa sa, Beatles, dar și datorită genialei piese ”Imagine”, care, până în ziua de astăzi reprezintă un manifest al celor care cred într-o lume din care nedreptățile sociale, politice și religioase vor dispărea, fapt care i-a adus represaliile autorităților americane, John fiind la un pas de expulzare din SUA.


Tot la data de 8 decembrie, doar că în anul 2004, și la fel ucis de un debil (psihopat), ne părăsește Dimebag Darrell (n.20. 08. 1966), considerat unul din cei mai influenți chitariști ai anilor 90, fiind mereu în top. 
Deci, să nu uităm niciodată că Pantera înseamnă Dimebag Darrell, iar Dimebag Darrell înseamnă Pantera. Să nu uităm niciodată de această trupă de la începutul anilor '90 care a revigorat scena americană și care a pus bazele, alaturi de alte formații de atunci, muzicii ce a venit ulterior.





8 decembrie, 1943 s-a născut James Douglas ”Jim” Morrison (d.03.07. 1971), fost cîntăreț, compozitor și textier american, și nu în ultimul rînd, solistul vocal și liderul formației rock psihedelice The Doors. Solistul The Doors a influentat sute de artiști și continuă să facă acest lucru. Printre aceștia se numară Layne Staley de la Alice in Chains, Scott Weiland, James LaBrie de la Dream Theater sau Ville Valo de la H.I.M.



Corey Taylor (n. 8 decembrie1973Des Moines, IowaStatele Unite) este un cântăreț american de muzică rock și heavy metal, solistul trupei Slipknot și Stone Sour. (sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Corey_Taylor)




La fel, pe data de 8 decembrie...

1942 - S-a născut Bobby Elliott, baterist britanic (The Hollies).

1957 - S-a nascut chitaristul trupei Def Leppard - Phil Collen.

1943 - S-a născut Lee Pickens, chitarist american (Bloodrock).

1946 - S-a născut Graham Knight, basist britanic (Marmalade)


1956 - S-a născut Warren Cuccurullo, chitarist, vocalist şi compozitor american (Frank Zappa, Missing Persons)


1963 - S-a nascut Marty Friedman chitarist care a cantat in trupele Cacophony si Megadeth.






Un comentariu:

  1. nu ai uitat pe nimeni, foarte bine specificat
    RIP
    și piese bune din partea celora care sunt încă în viață

    RăspundețiȘtergere